top of page
Search

מנטיות או לא להיות!

דפנה אמסטר קאהן, שרון גוטליב, חן עמירז וגילי קרויטורו, בוגרות תכנית הדגל של W2W, משתפות חוויות מתהליך המנטורינג שעברו ונותנות טיפים חשובים להמשך


יצאנו לפגוש ארבע נשים קרייריסטיות, שהגיעו מתחומי קריירה שונים, היו בצמתים שונות בחייהן, עם דילמות שונות ובוגרות מחזורים שונים של תכנית המנטורינג של W2W, וחזרנו מרוצות ומחוזקות.



שרון גוטליב, בוגרת המחזור הראשון של התכנית, הגיעה לתכנית כאשר עבדה במשרה הראשונה שלה בתחום ה-Tech - פיתוח עסקי בסטארט אפ קטן וצעיר - "באותה תקופה עשיתי שינוי מקצועי מאוד משמעותי ממשפטים להייטק, והיו לי דילמות רבות של תחילת הדרך. האינטרקציה עם המנטורית שלי, שירה קפלן, מנכ"לית, מייסדת ובעלים של חברת Cyverse, הייתה מדהימה, והיא סייעה לי מאוד בהרבה לבטים שהיו לי".


חן עמירז, בוגרת המחזור השני של התכנית, הגיעה לתכנית במהלך לימודי הדוקטורט שלה למדעי המחשב במכון ויצמן למדע - "הייתי בתקופה של גיבוש הצעת מחקר לדוקטורט ולא הייתי בטוחה מה אני רוצה לחקור, לאיזה כיוון אני רוצה להתפתח, ואם אני בכלל אצליח למצוא נושא שאני מתחברת אליו". במסגרת התכנית, חן צוותה למנטורית ד"ר ארנה ברי, דורקטור למדעי המחשב, מדענית ויזמת הייטק. "ארנה ליוותה אותי לאורך כל התכנית - קישרה אותי להרבה אנשים מעולם ההייטק שנגעו בצורה כזו או אחרת למחקר, עזרה לי לשאול המון שאלות על המטרות ותחומי העניין שלי ולגבש בסוף את הכיוונים אליהם אני רוצה ללכת".


דפנה אמסטר קאהן, בוגרת המחזור השלישי של התכנית, עבדה כעורכת דין במשרד עורכי דין - "הגעתי לתכנית קצת אחרי שהתחלתי לנהל תחתיי עובדים והיו לי הרבה מאוד דילמות לעניין אופן הניהול. בנוסף, היה לי ברור שאני רוצה להיות שותפה ובדרך לשם, ורציתי לקבל כלים על מנת לקדם את התהליך". המנטורית של דפנה הייתה טלי בן ארצי, שותפה במשרד עורכי דין שבלת - "טלי נתנה לי הרבה מאוד עצות, הן בעניין הקידום שלי לשותפות והן בעניין ניהול העובדים - איזה סגנון ניהול מתאים לי וכיצד ניתן לתת ביקורת שהיא בונה, גם כאשר מדובר בפידבק שהוא לא קל".


גילי קרויטורו, בוגרת המחזור השלישי של התכנית, הייתה באותה תקופה בסטאז' לרפואה - "התלבטתי מאוד בנוגע לתחום ההתמחות שלי ברפואה, והמנטורית שלי, ד"ר אורנה שטיינברג-שמר, רופאה בבית חולים שניידר, נתנה לי הרבה עצות וטיפים חשובים במהלך התכנית".


מה למדתן מתכנית המנטורינג?

חן: "התכנית פתחה לי אופקים וכיוונים שלא הכרתי לפני כן. לא באתי ממשפחה של אקדמאים או הייטקיסטים, ולכן כשסיימתי את התואר השני לא היה לי את האדם הזה ש"היה שם" וידע מה היתרונות והחסרונות של המשך הלימודים באקדמיה אל מול התחלת בניית הקריירה בעולם ההייטק. למעשה, בתכנית לראשונה פגשתי אישה עם פרספקטיבה של קריירה מגוונת גם כיזמת, גם בתור מדענית ראשית וגם כמנהלת בכירה בחברה בינלאומית, וזה פקח לי את העיניים לכל האפשרויות שעומדות בפניי. בנוסף, זכיתי להכיר נשים מדהימות ומוכשרות מכל התחומים, ולהיחשף לעולמן המרתק. התכנים בתכנית והמפגש עם המנטיות עזרו לי לחזק את תחושת המסוגלות שלי וסייעו לחיזוק תחושת המחויבות שלי לקידום נשים אחרות. בעקבות התכנית החלטתי שאני רוצה לעשות התמחות קיץ, וגם את ההתמחות שעשיתי בסטארטאפ רפואי מצאתי בזכות הקשרים שיצרתי עם המנטית של ארנה במחזור השלישי, שאותה פגשתי במפגש שארנה הזמינה את שתינו אליו".

דפנה: "בתכנית קיבלתי כלים שמשמשים אותי עד היום ועוד ישמשו אותי לטווח הארוך. למשל, למדתי להרגיש שאני שווה ושאני לא צריכה כל הזמן להצדיק את המקום שלי וזה בנה לי את הביטחון העצמי, פיתח אצלי את יכולות הניהול ועוד. בנוסף, המנטיות והסדנאות שעברנו סייעו לי מאוד בסגנונות הניהול ובהבנה של מה מושך אותי בעבודה ולאן כדאי לי לשאוף".

גילי: "חיזק אותי מאוד לראות הרבה נשים מוצלחות ומצליחות סביבי, וזה גרם לי להרגיש שגם אני יכולה".

אחרי התכנית הן המשיכו להיות בקשר עם המנטורית ולהתייעץ איתה, ובעיקר נוצרה קבוצת תמיכה עם יתר בוגרות התכנית. חן מדגישה שהתכנית היא רק ההתחלה - "אחרי התכנית ממשיכים ליפול עוד ועוד אסימונים, והיא למעשה רק התחלת התהליך. אני המשכתי לשמור על קשרים גם עם ארנה וגם עם יתר המנטיות, להתייעץ איתן בנקודות מפנה נוספות בחיים שלי ובדילמות שהיו לי". גם אצל שרון התכנית הייתה רק ההתחלה. "אחרי התכנית המשכתי לפנות לשירה עם שאלות והתייעצויות בעניינים שונים בקריירה - היא פשוט הייתה שם ברגעים בחיים שהייתי צריכה אותה, הן בתוך מקום עבודה כשעמדתי בפני שאלות מקצועיות ושאלות על בניית הקריירה והן כשעברתי למקומות עבודה חדשים. בנוסף, שמרתי על קשרים עם חלק מהמנטיות, גם ברמת ההתייעצויות המקצועיות וגם ברמת בניית הקריירה. היום אני מנהלת אופרציה בסטארט אפ ישראלי שנמצא בניו יורק, וכבר מספר שנים חיה בארצות הברית".


דפנה קודמה לשותפה במשרד עורכי הדין שבו עבדה, וזכתה לעידוד ותמיכה מיתר הבוגרות. "מאז התכנית אנחנו בקשר, כולן מפרגנות מאוד אחת לשנייה ומחזקות אחת את השנייה, ויש תחושה שיש לך קבוצה שבה כולן יבינו אותך ויוכלו לתת לך עצות בונות בהתלבטויות והתייעצויות שונות במהלך הקריירה".

גילי החליטה במהלך התכנית להתחיל התמחות בתחום הגניקולוגיה, בעקבות התייעצויות רבות עם המנטורית בנושא, וגם היא זכתה לפרגון ותמיכה מחברותיה. "עד היום אני בקשר עם מנטיות מהתכנית, וזו הקבוצה הכי מפרגנת ותומכת שיש לי. אנחנו משתפות אחת את השנייה גם ברגעים קשים וגם ברגעים משמחים, ומבחינתי זו קבוצה מחזקת שיש לי לכל החיים".


יש לכן טיפים ותובנות לנשים בתחילת דרכן או שנמצאת בדילמות מקצועיות במהלך הקריירה שלהן?

חן: "השיער הכי חשוב שלמדתי היה שהשאלה לא צריכה להיות אם אני אהיה טובה בדוקטורט או לא, אלא האם אני רוצה לעשות דוקטורט או לא - כי אם אני רוצה לעשות אותו, אני אמצא את הדרך להיות הכי טובה, ואגרום לדוקטורט להתאים לי - אבחר את הקורסים שמתאימים לי, את הכיוונים המחקריים שמעניינים אותי, את ההתנסויות בתעשייה במהלך הקיץ ועוד".

גילי: "התכנית כל כך מגוונת ופותחת את הראש למלא אופציות, אני מאוד ממליצה ללכת אליה. אני הבנתי במהלך התכנית כמה אחווה נשית חשובה ונהייתה לי מאוד מודעות לכוח הנשי שלנו. כמובן שניתן להפיק את המקסימום כשאת באה בצומת של החלטה, אבל בכל מקרה כדאי לבוא לתכנית, שכן זה מאוד מחזק ובונה".

דפנה: "דבר חשוב ששמתי לב אליו עם המנטיות הוא שיש מאוד רצון לעזור אחת לשנייה לאורך הקריירה, ואם את יודעת כיצד לפנות בבקשה לייעוץ או לעזרה, וגם לדעת לתרום ולא רק לקבל, את תוכלי להפיק מזה הרבה מאוד, ואת תתפלאי לגלות כמה נשים שמחות לסייע ולעזור. זה כלי שלמדתי להשתמש בו ושיש בו המון ערך בעיני".

שרון: "קהילה נשית זה משהו מאוד חזק ומשמעותי. היכולת שלך להכיר נשים בתכנית ולהיות חלק מקבוצה שהיא דומה לך באתגרים ובשאלות היא מדהימה, חזקה ומעצימה, וכדאי לנצל את הכוח האדיר שיש לקבוצה ולשיח הנשי המשותף".



ההרשמה למחזור השישי של תכנית המנטורינג ממש בפתח! מוזמנות להירשם כאן לקבלת עדכון כשתיפתח ההרשמה

כמו כן, מוזמנות להירשם לרשימת התפוצה שלנו ולקבל עדכונים שוטפים על אירועים ותכניות


bottom of page